• WISKUNDEBOEKEN
  • VOOR SCHOOL, STUDIE EN WERK
  • MEER DAN 150 TITELS!

Analyse van Gewone Differentiaalvergelijkingen

Hans Duistermaat, Wiktor Eckhaus

€ 28,-

incl. 9% BTW

Dit boek kan worden gekarakteriseerd als ’elementaire gewone differentiaalvergelijkingen vanuit hoger standpunt belicht’. De analyse van differentiaalvergelijkingen heeft veel invloed gehad op begripsvorming in de analyse en de algebra. Voorbeelden zijn de theorie van Banach- en Hilbertruimten, eigenwaarden en Jordanontbindingen van lineaire afbeeldingen, orthogonaliteit en compacte zelfgeadjungeerde operatoren. De theorie wordt zo behandeld dat het verband met deze begrippen uitvoerig aan de orde komt. Daarnaast vormt het boek een complete inleiding op een gebied dat van bijzonder belang is voor toepassingen van de wiskunde.

Deel: Epsilon Uitgaven 33 | ISBN: 9789050410397 | Druk: 5, 2021 | Aantal pagina’s: 240 | Onderwerp: analyse | Doelgroep: studenten hogeschool, studenten universiteit, onderzoekers

Op voorraad

Hans Duistermaat (1942-2010) werd geboren in Den Haag. Na zijn studie wiskunde promoveerde hij in 1968 aan de Universiteit van Utrecht bij prof. dr. Hans Freudenthal. Hij was als hoogleraar verbonden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en sinds 1974 heeft hij deze functie aan de Universiteit Utrecht. Hij was als gast werkzaam aan de universiteiten van Lund (Zweden) en Berkeley in Californië, aan het Courant Instituut (New York) en het MIT (Cambridge, VS). Zijn publicaties betreffen de zuivere en toegepaste analyse.

Wiktor Eckhaus (1930-2000) werd geboren in Polen en woonde sinds 1947 in Nederland. Hij studeerde vliegtuigbouwkunde aan de TH Delft en promoveerde in 1959 aan het MIT (Cambridge, VS). Hij was werkzaam aan de universiteit te Parijs, het Mathematisch Centrum te Amsterdam en de TU Delft. In 1971 werd hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn artikelen en boeken handelen over methoden en toepassingen van de niet-lineaire analyse.

  1. Eerste orde differentiaalvergelijkingen
  2. Stelsels van eerste orde vergelijkingen
  3. Lineaire eerste orde stelsels
  4. Hogere orde differentiaalvergelijkingen
  5. Reeksontwikkelingen
  6. Rand- en eigenwaardeproblemen
  7. Analyse in een pre-Hilbert-ruimte