• WISKUNDEBOEKEN
 • VOOR SCHOOL, STUDIE EN WERK
 • MEER DAN 150 TITELS!

Analyse

functies van meer veranderlijken

Ronald A. Kortram, Arnoud van Rooij

€ 29,-

incl. 9% BTW

Dit boek sluit aan op Analyse voor beginners van Arnoud van Rooij (deel 6 in deze reeks) en ook dit vervolg bevat noodzakelijke wiskundige basiskennis. Het gaat hierbij vooral om de behandeling van functies van meer veranderlijken. Het afstandsbegrip in Rn wordt ingevoerd, continuïteit van afbeeldingen en het differentiëren en integreren van functies van meer veranderlijken. Een aantal begrippen zijn rechtstreekse uitbreidingen van begrippen uit Analyse voor beginners, het is echter noodzakelijk om daarnaast een aantal geheel nieuwe ideeën in te voeren. Ook dit boek is in de prettige, didactische stijl geschreven die deze auteurs eigen is.

Deel: Epsilon Uitgaven 16 | ISBN: 9789050410243 | Druk: 2, 2020 | Aantal pagina’s: 304 | Onderwerp: analyse | Doelgroep: studenten hogeschool, studenten universiteit

Op voorraad

Ronald Kortram is in 1944 geboren in Paramaribo, Suriname. Hij studeerde in Leiden, promoveerde in 1971 bij C. Visser en is nu als universitair hoofddocent verbonden aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Zijn publicaties liggen op het terrein van de potentiaaltheorie en de complexe functies, onder meer deel 13 in deze reeks.

Arnoud van Rooij is in 1936 geboren in Eindhoven. Hij studeerde in Utrecht en promoveerde in 1963 bij Hans Freudenthal. Thans is hij als emeritus hoogleraar verbonden aan de Katholiek Universiteit te Nijmegen. Van zijn hand verschenen een aantal artikelen en boeken over onderwerpen uit de analyse.

 1. De stelling van Bolzano en Weierstrass
 2. Convergentie in Rp
 3. Continue afbeeldingen van Rp naar Rq
 4. Limieten van functies
 5. Limieten: enkele speciale situaties
 6. Metrische ruimten
 7. Uniforme convergentie
 8. Metrische ruimten: open en gesloten verzamelingen
 9. Differentiatie van functies van Rp naar Rq
 10. Partiële differentiatie
 11. De inverse-functiestelling
 12. Integratie over rechthoeken
 13. Integratie over andere verzamelingen
 14. De transformatiestelling
 15. Integratie langs krommen
 16. Oppervlakken in R3
 17. Compactheid
 18. Gemengde opgave